marți, 14 martie 2017

Design interior inspirat din folclorul romanesc



Tradiția românească devine din ce în ce mai frecvent o sursă de inspirație nu numai pentru creatorii de modă, ci și pentru arhitecții și designerii de interior. Culorile vibrante, imprimeurile elaborate și nenumăratele lor înțelesuri dau un nou sens elementelor moderne, punându-le în valoare.

Pentru a asigura omogenitatea vizuală a unui astfel de decor este recomandat ca piesele alese să fie integrate într-un mod cât mai autentic în designul locuinței.

Într-un decor rustic în care lemnul este elementul central, accesoriile specifice folclorului românesc pot fi încadrate cu cea mai mare ușurință. Bucătăria poate fi decorată cu șervete rustice, veselă din lut, accesorii de gătit din lemn și coșuri de răchită.
Sursa: www.designist.ro

Cât privește restul încăperilor, păturile sau cuverturile tradiționale lucrate manual și pernele decorative încărcate de simboluri și motive folclorice sunt detaliile care pot da aerul cald al unei cabane tradiționale din vârf de munte. În plus, paleta lor variată de culori se împacă de minune cu nuanțele naturale și neutre.

Măștile tradiționale românești, sculpturile în lemn sau împletiturile din piele sunt și ele un mod autentic de accesorizare a căminului, o declarație de dragoste față de tot ceea ce înseamnă folclorul românesc.
Sursa: visuell.ro


Chiar și într-o locuință în care predomină o atmosferă urbană, definită de modernism și minimalism, se pot integra elemente tradiționale. Scaunele cu spătare din lemn de mesteacăn sculptat sau covoarele țesute pot fi folosite într-un mod creativ, pentru a da senzația unui stil eclectic, original și inspirat de natură.

Sursa: visuell.ro


Abordarea unor astfel de stiluri înseamnă nu doar pasiune pentru design și noutate, ci și dragoste pentru propria cultură și valorile acesteia. Într-o lume al cărei cuvânt de bază este viteza, o clipă de autentitcitate și liniște sunt oricând binevenite, iar propriul cămin este locul perfect pentru trăirea lor.


Sursa: iutta.ro