marți, 14 martie 2017

7 Case Spectaculoase

 V-ati imaginat vreodata cum ar fi sa locuiti intr-o casa deosebita? Va prezentam in articolul de urmeaza, 7 case proiectate de arhitecti celebri in intreaga lume. Care este preferata voastra?

1. Monterrey, Mexic

Omul din spatele acestei creatii minunate este Tadao Ando, un arhitect autodidact din Japonia. El a combinat forme arhitecturale specifice Japoniei pentru a crea aceasta casa minunata, inconjurata de o intindere de apa si de linii simple, curate si de culoare alba.



2. Castellon de la Plana, Spania
Casa “BF”, asa cum este cunoscuta, a fost proiectata de o echipa de arhitecti de la OAB si ADI Arquitectura, la care au muncit foarte mult. Pozitionata la 25 de metri deasupra padurii, aceasta casa este asezata pe un teren de 3000 metri patrati. Este ca o casa din copac luxoasa si contemporana.



3.   Sa Paulo, Brazilia

Iubiti golful? Aceasta poate fi casa perfecta pentru dvs. Este promovata ca fiind “complet deschisa” cu vedere spre un minunat teren de golf si un cadru natural extraordinar. Arhitectul sustine ca iarba si florile fac parte din interiorul casei, iar geamurile uriase de sticla confera un mediu relaxant si natural. Piscina arata divin, de asemenea.


4. Vermont, USA

Aceasta casa impunatoare din Woodstock Farm Estate, a fost proiectata pe o casa tip fronton, dar cu o actualizare moderna. Arihitectii de la Rick Joy, au pastrat designul clasic si natural, optand pentru ziduri de piatra si o sindrila de cedru , dar aducand si accente moderne cum ar fi ferestre mari si un plan deschis la interior.



5. Acuelo, Chile

Aceasta casa a fost proiectata pentru a fi o casa de weekend, un fel de sanctuar , departe de restul civilizatiei. A fost construita la 60 de km de Santiago, inconjurata de natura, cu o vedere exceptionala catre padure, lacuri si munti. Intreaga casa este formata dintr-un singur etaj pentru a-i conferi continuitate, iar aspectul maximizeaza spatiul. E locul perfect pentru a va recrea.
                             


6. Grandola, Portugalia

Aceasta casa are o amprenta geometrica foarte puternica – este proiectata astfel incat cele doua jumatati sa se suprapuna si sa formeze o cruce. Acest fapt nu doar ca face casa sa para mai mica, ii permite de asemenea sa aiba si doua stiluri distincte. O parte expusa, luxoasa si exuberanta si o parte intima si retrasa.




7. Stuttgart, Germania 

Toate aceste case sunt spectaculoase, dar este o singura castigatoare cand vine vorba de spatiu. Studioul de film olandez UNStudio a creat o casa care ofera impresia de spatiu, folosind oglinzi, materiale contemporane albe si sticla neagra. Exista chiar si un panou prin care se vede prin podea.




Sursa: http://lifestyle.allwomenstalk.com/