joi, 14 iunie 2018

Care sunt tendințele anului 2018 în materie de finisaje. 
Evoluția pieței de profil în ultimii ani



Vrei să îți amenajezi locuința după cele mai noi tendințe în materie de finisaje? Nimic mai simplu. Iată aspectele pe care trebuie să le ai în vedere pentru a obține un spațiu cât mai modern.

1.Plăcile ceramice de dimensiuni mari sunt tot mai populare.
“În piața de plăci ceramice dimensiunile mari -80X240cm – continuă să acapareze din ce în ce mai mult atenția clienților. Avantajul oferit de suprafețele continue fără rosturi face din aceste plăci, din punctul meu de vedere, tendința viitorului”, a declarat pentru Imobiliare.ro Gigi Nacev, managerul Tempini România, unul dintre cele mai cunoscute branduri locale din domeniul designului ambiental și arhitecturii.


Totodată, noutatea anului 2018 este reprezentată de plăcile ceramice cu efect de mozaic venețian.
Parchetul cu forme neregulate, un punct de atracție la târgurile de profil.
Nacev susține că, atunci când vine vorba despre placajele calde, plăcile de parchet cu forme neregulate sau geometrice au reprezentat, în ultima perioadă, un punct de atracție la târgurile de profil.

2. Nu trebuie să trecem însă cu vederea nici parchetul cu imprimeuri. ”Am remarcat și o încercare a mai multor producători de a propune plăci de parchet cu imprimeuri, trend care dorește să recupereze zonele pierdute de placările calde în detrimentul placărilor ceramice odată cu apariția parchetului ceramic, mai exact acele plăci ceramice cu efect de lemn”, ne-a explicat managerul Tempini România.

Image result for parchet cu imprimeuri

3. Obiectele sanitare de tip freestanding transformă baia.
“Piesele freestanding sunt cele care transformă un spațiu cu rol funcțional într-un spațiu romantic și relaxat. Observ tot mai frecvent abordarea arhitecturală în care baia matrimonială face corp comun cu dormitorul, soluție care era greu de realizat până la apariția acestor piese principale”, ne-a mai spus 
Gigi Nacev.
Image result for Obiectele sanitare de tip freestanding

Piața finisajelor, în creștere
Piața finisajelor se află pe un trend ascendent în ultimii trei ani, iar specialiștii în domeniu prevăd o creștere de 10%-15% a acesteia în 2018 față de anul precedent.
Zona premium este și ea în creștere de la 15% în 2014 la 18% în prezent.

Sursa Imobiliare.ro