joi, 19 octombrie 2017

Ce compromisuri sa nu faci cand cumperi un apartament nou

Alegerea de a lua un apartament intr-un bloc nou aduce cu sine confort la un alt nivel. Calitatea stilului de viata se imbunatateste vizibil pentru proprietar. Pe langa faptul ca spatiul unui apartament in noile ansambluri rezidentiale este mult mai generos, compartimentarea este mai buna, exista locuri de parcare chiar si in subteran sau servicii de paza si monitorizare video. Cu toate acestea, sunt lucruri pe care trebuie sa le cantaresti temeinic inainte de a lua un apartament nou.



Compromisuri pe care sa nu le faci cand iei un apartament nou

Sa fie departe de zonele tale de interes

Apartamentele in blocuri noi, asa cum stii, nu se afla in mijlocul orasului, ele sunt de cele mai multe ori amplasate in zone de margine. Cel mai probabil la prima vedere ai exclamat ca acest lucru nu te deranjeaza pentru ca ai masina. Trebuie luat in considerare cat faci zilnic pe drum pana la serviciu si inapoi. Ce alternative ai sa ajungi la job daca masina e in service? De asemenea, daca sunteti un cuplu, pentru ambele persoane trebuie sa existe rapiditatea de miscare.

Foarte important, trebuie sa te gandesti la locul in care se afla apartamentul si in perspectiva de viitor. Exista gradinite si scoli in preajma? Un copil de scoala trebuie sa foloseasca metroul sau mijloacele de transport in comun. Cat va face ca sa ajunga la ele? Ai timpul disponibil pentru a il duce tu mereu cu masina?

Este important sa constientizezi prioritatile, sa iti dai seama ce vrei sa fie in imediata apropiere a apartamentului tau: loc de joaca pentru copil, supermarket, metrou, scoala etc.


Sa nu ai locul tau de parcare

Avantajul apartamentelor noi este ca ofera locuri de parcare. Unele au chiar si locuri de parcare in subteran. Deci contra unui cost suplimentar poti sa iti asiguri locul pentru masina ta. Probabil ca te gandesti ca nu iti mai permiti acum plata unui loc de parcare, insa s-ar putea ca peste un an sau chiar cateva luni sa nu mai gasesti unul disponibil, deci sa fie toate vandute vecinilor tai din bloc. Locurile sunt limitate, deci functioneaza principiul primul venit, primul servit. Poate nu ai acum o masina, insa o sa vrei sa iti achizitionezi una, este bine sa stii ca nu te vei confrunta niciodata cu cautarea locului de parcare.


Sa vrei 3 camere, dar in final sa alegi 2

Cu siguranta visul atunci cand te muti intr-un apartament nou este acela de a avea spatiu, cat mai mult spatiu. Vrei sa faci o schimbare radicala, deci nu este nimic de condamnat in a vrea un apartament cu trei camere. S-ar putea insa ca pe parcurs sa te razgandesti si sa iti iei un apartament cu doua camere, deci nu cum ai planificat initial.

Apartamentele noi sunt mult mai spatioase, asa ca un apartament cu doua camere o sa ti se para foarte mare, iar pentru ca pretul este mai mic decat unul cu trei camere, tentatia va fi sa il alegi pe cel cu doua camere. Economisesti niste bani si ai si suficient de mult spatiu, cu mult mai mult decat in locuinta in care ai locuit.

Compartimentarea ramane, doua camere vor ramane doua, deci in viitor daca familia va creste nu va exista o camera doar a copilului. La fel si cu baile, gandeste-te foarte bine daca iti doresti una sau doua. Este pacat sa faci investitia si cu trecerea anilor sa realizezi ca apartamentul nu mai indeplineste nevoile familiei tale si ca trebuie sa te muti.


Sa ai rata mare la banca

Rata mare la banca nu este de preferat indiferent de achizitia pe care o faci. Apartamentul nou nu vrei sa iti inchida orizonturile, sa nu poti sa pleci un weekend din oras sau sa iti faci un concediu bine meritat. Trebuie sa iei de asemenea in calcul ca vei mai avea cheltuieli. Un apartament nou, pe langa costurile obisnuite de intretinere, mai poate implica si cheltuieli cu serviciile de paza, de intretinere a spatiilor comune, a spatiilor de joaca, monitorizare video, la care nu te-ai gandit.

Un apartament nou vine cu finisajele incluse, gresie, fainta, cat si grupurile sanitare. Daca ceva nu este pe gustul tau, atunci iti vor trebui bani sa schimbi. O investitie financiara o va cere si mobila.


Sa nu aiba infrastructura pusa la punct

Lucrurile se imbunatatesc si in timp, insa lipsa retelei de canalizare sau drumurile neasfaltate nu sunt de dorit. Un apartament nou il cumperi la cheie, deci este bine sa beneficiezi de tot confortul inca de la inceput, sa te poti muta imediat. Sacrificiul financiar pe care il faci pentru apartamentul intr-un bloc nou trebuie sa iti aduca facilitati complete inca din prima ta zi acolo.


Sursa: storia.ro