vineri, 20 ianuarie 2017

Potential ajutor de la stat pentru plata chiriei

Măsura propusă de PSD se află în lucru în momentul de față.



   Dacă te afli în căutarea unui job și ești dispus să te muți într-un alt oraș pentru aceasta, ai un motiv de bucurie. Potrivit planului de guvernare realizat la finele anului trecut de PSD, ai putea beneficia de o subvenție importantă pentru plata cheltuielilor de cazare.

 

   Una dintre măsurile prevăzute pentru anul 2017 în documentul citat vizează sprijinirea celor care își doresc un loc de muncă prin acoperirea parțială a chiriei – dar nu numai. „Pentru familiile cu venituri sub 5000 de lei pe lună vom asigura 75% din cheltuielile cu chiria și utilitățile pentru cei care își găsesc un loc de muncă la mai mult de 50 de kilometri față de domiciliu, dar nu mai mult de 900 de lei pe lună.     Practic ne interesează această măsură, dar vrem să fim o măsură socială activă, adică pentru cei care își caută un loc de muncă și găsesc un loc de muncă și care au nevoie de chirie”, explică Liviu Dragnea, președintele PSD.

   Această măsură este doar una dintre promisiunile reprezentanților PSD către populație. Acesteia i se adaugă obiective precum majorarea pensiilor și salariilor pentru bugetari, eliminarea anumitor taxe și impozite etc.

   Intrarea în vigoare a ajutorului pentru chirie poate deveni realitate mai repede decât s-ar crede. La finele săptămânii trecute, Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat, pe pagina sa de Facebook, că în acest moment se lucrează la o ordonanță în acest sens. Rămâne deocamdată de văzut în ce manieră va fi implementată această facilitate.



Sursa: imobiliare.ro