vineri, 25 august 2017

Cel mai nou ansamblu rezidential de case de pe piata ieseana

Doresti sa locuiesti la casa in Copou dar nu ai timpul necesar pentru a o construi si nici teren? Noi venim cu solutia :



Va prezentam cea mai noua aparitie pe piata imobiliara, in materie de case-vile. Proiectul cuprinde 9 vilute de tip duplex, cu 5 camere si este localizat in Iasi, zona Copou, la capatul Bulevardului Mihail Sadoveanu.
Fiecare vila este gandita in asa fel incat sa satisfaca toate cerintele si necesitatile unei familii tinere aflata in cautarea unei zone linistite, ferita de agitatia cotidiana.
Ergonomia si functionalitatea sunt cuvintele cheie care au stat la baza acestui proiect inca din faza incipienta.
Proiectul este unul exclusivist si se afla in imediata apropiere a restaurantului Castel, inmarginit de padure.
Structura caselor este una pe cadre, cu pereti interior caramida Porotherm, termosistem VATA BAZALTICA, tamplarie PVC 7 camere, tripan SCHUKO – clasa premium, fatade de piatra, placaje marmura, incalzire in pardoseala REHAU, finisaje de lux, locuri de parcare amenajate, gazon rulou cu sistem de irigatie.
Locuinta are o suprafata utila de 133 mp, la care se adauga o curte proprie cu o suprafata generoasa de 200 mp.
Compartimentarea este una ingenioasa adaptata tendintelor, unde si cea mai exigenta persoana se poate simti “acasa”.
Parterul este format dintr-un living foarte spatios si luminos de 24 mp, avand acces direct spre curtea proprie, bucatarie cu suprafata generoasa de 9mp cu posibilitate de a se preda inchisa sau open space.

Etajul 1 cuprinde 2 dormitoare, baie, un dormitor generos de 18mp cu iesire spre balcon.

Etajul 2 cuprinde 2 dormitoare, baie.

Dotarile si finisajele incluse in acest pret sunt de cea mai buna calitate: gresie si faianta import, parchet laminat 8 mm, usi interioare din lemn, centrala termica proprie cu incalzire prin pardoseala, obiecte sanitare moderne in bai, calorifere din otel, tamplarie pvc cu geam termopan, usa metalica antiefractie la intrare.
Constructia vilei este realizata pe structura cadre din beton armat, inchiderile exterioare si interioare din caramida Porotherm.
Avand in vedere ca imobilul se afla in cea mai exclusivista zona a iasului, COPOU, infrastructura in aceasta zona este una completa (apa, gaze, electricitate, canalizare) cuprinzand drumuri asfaltate si iluminat public, pista de biciclete.
Se poate achizitiona si prin credit Prima Casa sau ipotecar iar daca inca nu stiti ce tip de credit este mai avantajos pt dvs, va stam la dispozitie in vederea intocmirii dosarului bancar si indentificarii celei mai bune solutii financiare.

PRETURI :
- pentru plata cash in avans 126.350Euro - calculat la 950Euro / mp util
-pentru jumatate avans / jumatate predare 133.000Euro - calculat 950 EURO/MP jumatate din suprafata, ulterior diferenta se va calcula la 1050 EURO/MP
- pentru un avans de minim 35% -143.700Euro - calculat la 950Euro/mp avansul de 35%, ulterior diferenta se va calcula la 1150 EURO/MP


Pentru mai multe detalii: www.stilimobil.ro sau 0753.950.950

Majorarea chiriei in ultimii 3 ani

Începând din 2015, chiriile din marile orașe ale țării au revenit, potrivit datelor Imobiliare.ro, pe o traiectorie general crescătoare. Și anul acesta, așteptările proprietarilor manifestă aceeași tendință de creștere față de cel precedent, astfel că prețurile actuale se situează, per ansamblu, la cel mai ridicat nivel din 2012 încoace. Ca și în materie de vânzări de apartamente, Bucureștiul se află în strânsă concurență cu Cluj-Napoca la capitolul cele mai mari prețuri, capitala Transilvaniei reușind să surclaseze cel mai mare oraș al țării în cazul a două dintre cele trei categorii de apartamente analizate. Analiza de mai jos ia în calcul chiriile medii solicitate în luna iunie în anii 2017, 2016 și 2012.



București:

În Capitală, chiria medie cerută pentru o garsonieră a ajuns la circa 228 de euro pe lună în 2017, față de 218 euro pe lună în 2016 și, respectiv, 222 euro pe lună în 2012. Pe segmentul apartamentelor cu două camere, pretențiile proprietarilor ajung acum la 321 de euro pe lună, față de 298 de euro pe lună anul trecut și 303 euro pe lună în 2012. Pentru locuințele tricamerale, prețul solicitat se situează acum la 404 euro pe lună, mai mult decât suma de 378 de euro pe lună valabilă anul trecut, dar mai puțin decât cei aproape 421 de euro pe lună solicitați în 2012.
Brașov:

În orașul de la poalele Tâmpei, costul pentru o unitate locativă monocamerală a scăzut ușor față de anul precedent, respectiv de la 187 la 183 de euro pe lună, însă este mai mare decât valoarea consemnată în 2012, adică 172 de euro pe lună. Pe de altă parte însă, suma necesară pentru închirierea unui apartament cu două camere se situează în prezent la 277 de euro pe lună, față de 243 de euro pe lună în 2016 și 241 de euro pe lună în 2012. Locuințele cu trei camere au acum un preț mediu cerut de 320 de euro pe lună, în creștere de la 299 de euro pe lună anul trecut și 309 euro pe lună în 2012.

Cluj-Napoca:

În orașul de pe Someș, datele Imobiliare.ro arată că bugetul necesar pentru închirierea unei garsoniere a ajuns la 220 de euro pe lună în 2017, față de 204 euro pe lună în 2016 și 203 euro pe lună în 2012. Un apartament cu două camere, pe de altă parte, are un preț mediu cerut de 360 de euro pe lună, în creștere de la 311 euro pe lună anul trecut și de la 298 de euro pe lună în urmă cu cinci ani. Nu în ultimul rând, locuințele tricamerale au ajuns anul acesta la 445 de euro pe lună, de la 409 euro pe lună în 2016 și circa 390 de euro pe lună în 2012.

Iași:

În capitala Moldovei, o unitate locativă cu o cameră ajunge acum, în medie, la 191 de euro pe lună, față de 185 de euro pe lună anul trecut și, respectiv, 186 de euro pe lună în 2012. În ceea ce privește apartamentele cu două camere, așteptările proprietarilor se situează în prezent la 269 de euro pe lună, față de valoarea de 253 de euro pe lună valabilă atât în 2016, cât și în 2012. Cei care vor să închirieze o unitate locativă cu trei camere trebuie să dispună acum de 319 euro pe lună, la fel ca în 2012, dar mai mult decât cei 273 de euro pe lună necesari anul trecut.

Timișoara:

În orașul de pe Bega, bugetul mediu pentru închirierea unei garsoniere a ajuns în 2017 la 171 de euro pe lună, în creștere de la 165 de euro pe lună anul trecut și, respectiv, de la 150 de euro pe lună în 2012. Clienții interesați de un apartament cu două camere trebuie să plătească, în medie, 278 de euro pe lună, față de 261 de euro pe lună în 2016 și 197 de euro pe lună în 2012. Așteptările proprietarilor de locuințe cu trei camere au ajuns însă la 327 de euro pe lună, de la 311 euro pe lună anul trecut și, respectiv, de la 241 de euro pe lună în urmă cu cinci ani.


Sursa: imobiliare.ro

miercuri, 23 august 2017

Raiffeisen Bank ofera o reducere aniversara pentru creditul imobiliar

Vrei să-ți faci un credit imobiliar? Trebuie să știi că cei de la Raiffeisen Bank sărbătoresc 20 de ani, așa că oferă o reducere de 20% la dobânda fixă și variabilă pentru creditul imobiliar ”Casa Ta”.






Până pe 15.09.2017 poți beneficia de aceasă oferă. Dobanda fixă pe 7 ani începe de la 4.20%, dacă alegi să încasezi salariul pe card Raiffeisen Bank.
Avansul minim începe de la 15% în funcție de localitatea de garanție și poți lua o pauză de la plata ratelor oricând după 6 luni de rambursare.


Mai multe detalii gasiti aici .

luni, 7 august 2017

10 pași pentru sporirea confortului locativ in cazul in care ai un apartament vechi


Omul modern petrece circa 85% din timp interiorul clădirilor, iar condițiile oferite de acestea pot avea un cuvânt important de spus asupra stării sale de bine.

În ciuda intensificării livrărilor de locuințe noi din ultimii ani, fondul locativ al României continuă să fie format, în proporție covârșitoare, din locuințe vechi. Potrivit unor date publicate de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) a finele anului trecut, 31% din unitățile locative existente au fost construite înainte de 1961, 42% au fost finalizate în perioada 1961-1980, 14% datează din perioada 1981-1989, 7% din intervalul 1990-1999, în timp ce doar 6% au fost realizate după anul 2000.




În acest context, echipa EfdeN, cunoscută pentru proiectarea prototipului de casă solară omonim, a lansat Ghidul Condiţiilor de Confort, cu sprijinul BCR Banca Pentru Locuinţe (BCR BpL). Scopul acestui document este îmbunătaţirea calităţii locuirii în România. „Asigurarea unui confort interior adecvat este foarte importantă, deoarece oamenii petrec circa 85% din timp în interiorul clădirilor. Fie că vorbim de muncă, somn, cumpărături, sală de fitness sau alte activităţi casnice, clădirile au o influenţă critică asupra siguranţei, sănătăţii şi productivităţii noastre”, subliniază Ana-Maria Ghiţă, Manager General FFdeN.


„Trebuie să conştientizăm că România are cel mai vechi stoc de locuinţe din UE, conform datelor Eurostat. Avem blocuri de locuinţe unde nu s-a efectuat niciun fel de lucrare de reparaţii în ultimii 20-30 de ani. Majoritatea acestor blocuri au nevoie urgentă de reparaţii. Tocmai de aceea am decis să ne implicăm în susţinerea acestui ghid pe care îl considerăm extrem de util.” (Lucian Anghel, preşedintele BCR Banca pentru Locuinţe) 

Iti prezentam mai jos zece metode propuse de autorii ghidului pentru sporirea confortului din casa ta:

1. Umbrirea suprafețelor vitrate:

Prin ferestre au loc cele mai mari transferuri de căldură, de la exterior la interior sau viceversa. De aceea, umbrirea lor pe timp pe vară va reduce mult disconfortul termic caracteristic sezonului estival. Din acest punct de vedere, soluțiile de umbrire exterioară (copertine, storuri, obloane) sunt mult mai eficiente decât cele montate la interior (perdele, draperii, jaluzele).

2. Izolarea termică corespunzătoare:

Conform datelor MDRAP, majoritatea clădirilor rezidențiale din România au un grad redus de confort termic, nemaifiind adecvate scopului pentru care au fost construite. În acest context, efectuarea unor lucrări de termoizolare poate face o diferență semnificativă. Aceasta nu doar că va contribui la sporirea confortului locatarilor, dar și la scăderea cheltuielilor cu energia.

3. Echipamente termice eficiente:

Potrivit reprezentanților EfdeN, echipamentele moderne de încălzire, ce funcționează pe bază de energie electrică (precum pompele de căldură), sunt recomandate datorită eficienței lor, dar și datorită faptului că sunt „prietenoase cu mediul”. Totuși, chiar și în cazul soluțiilor convenționale de încălzire există alternative mai eficiente – cum ar fi centrala cu condensație.

4. Ventilarea:

Fie că se face pe cale naturală, prin deschiderea ferestrelor, sau în mod mecanic, prin intermediul unei instalații speciale de ventilare, reîmprospătarea aerului din clădiri este un aspect foarte important pentru asigurarea unui confort locativ optim. Ventilarea mecanică are avantajul de a fi controlabilă, contribuind la menținerea unei eficiențe termice ridicate.

5. Evacuarea umidității:

În încăperile caracterizate de o umiditate sporită, cum sunt bucătăriile și băile, este necesară amplasarea unor mijloace de evacuare a vaporilor – precum ferestrele, ventilator sau hotă. În caz contrar, umiditatea poate duce, în timp, la apariția igrasiei și mucegaiului.

6. Mentenanța instalațiilor de ventilare:

În cazul clădirilor care dispun de așa ceva, instalațiile de ventilare trebuie întreținute corespunzător, pentru ca acestea să poată asigura o funcționare optimă – ceea ce presupune respectarea instrucțiunilor de curățare, igienizare și schimbare a filtrelor și consumabilelor.

7. Izolarea fonică:

În special în cazul clădirilor dotate cu echipamente tehnice producătoare de zgomot, izolarea fonică este un imperativ. Aceasta se poate dovedi însă necesară și în cazul blocurilor de apartamente sau caselor individuale, în cazurile în care locatarii se confruntă cu un disconfort fonic. O bună soluție din acest punct de vedere este vata minerală, care are, totodată, și rol de izolație termică.

8. Nuanțele deschide în amenajările interioare:

Din punct de vedere psihologic, decorurile în culori deschise amplifică starea de bine a locatarilor, dat fiind că acestea accentuează senzația de spațiu și reflectă lumina.

9. Favorizarea luminii naturale:

Având un rol important în reglarea bioritmului fiecărui organism, lumina naturală contribuie la asigurarea unui grad sporit de confort; influxul de lumină solară trebuie favorizat pe cât posibil.

10. Iluminatul artificial corespunzător:

Lumina artificială are, și ea, rolul ei în viața petrecută la interior. Pe lângă faptul că aceasta trebuie să aibă o intensitate potrivită, trebuie urmărite și aspecte de ordin calitativ, precum evitarea alternanțelor lumină/întuneric sau a iluminării directe (ce poate duce la orbire).


Sursa: imobiliare.ro