marți, 17 iulie 2018


Cum sa amenajezi WOW un apartament mic de 2 camere cu bucatarie deschisa!



Apartamentele mici cu bucatarii deschise par greu de amenajat, insa noi am gasit cele mai bune idei pentru a crea un spatiu confortabil si elegant!

In Romania, piata imobiliara este intr-o crestere accelerata. Preturile pe metru patrat cresc de la luna la luna, fapt ce ii determina pe cumparatorii cu buget limitat sa se orienteze spre proprietati mai mici. 
Dezvoltatorii nu au intarziat sa se adapteze la cerintele cumparatorilor, majoritatea proiectelor rezidentiale avand apartamente de 2 camere de pana in 55 mp utili. 

Amenajarea unui astfel de apartament poate fi o provocare, asa ca va prezentam un exemplu de design perfect pentru un apartament mic de 2 camere. 

31958441_1433455973476320_128904569987006464_o


Apartamentele mici au, de obicei, bucatarii deschise si incorporate intr-un living de maxim 20 mp. Majoritatea persoanelor prefera sa aiba o diferentiere intre zona de gatit si cea de relaxare. In cazul in care aveti o bucatarie deschisa si un living mic, devine esentiala delimitarea celor doua. Un panou din lemn precum cel din exemplul nostru este o solutie deopotriva eleganta si eficienta pentru aceasta impartire.

31960708_1433456126809638_558037537331871744_o

Designul scandinav, bazat pe linii curate, forme geometrice si culori neutre cu accente vii este ideal pentru spatiile mici. Daca aveti un living inghesuit, evitati sa adaugati si o canapea, si fotolii. Inlocuiti setul clasic cu un coltar extensibil cat mai compact, care va ofera si spatiu in plus de dormit pentru oaspeti. 
Optati pentru covoare mici, care sa marcheze strict zona de relaxare. Un covor prea mare sau incarcat va dezechilibra design-ul incaperii. 

32147441_1433455956809655_5195470866791530496_o

Atrageti privirea spre un punct de interes din camera. O buna optiune este peretele-accent, care sa aiba un tratament diferit fata de restul camerei. In exemplul nostru, designerul a apelat la un perete cu caramida expusa. 
Folositi cat se poate de mult incaperea si pe vertical. Imbracati peretii liberi in mobilier de depozitare si puneti rafturi in zonele mai putin accesibile.


31960810_1433456150142969_4562992050047287296_o

In zona de gatit, creati un colt de luat masa printr-un bar inalt si ingust. Se va economisi mult spatiu in felul acesta si nu veti mai avea nevoie de o masa greoaie si mare. 
Exploatati cat se poate de mult peretele prin adugarea de corpuri de mobilier si solutii de economisire a spatiului. 


31958403_1433456136809637_5888794092921421824_n

In dormitoarele mici, va fi greu sa aveti si pat matrimonial, si dulap mare. Creati mai bine mai multe spatii de depozitare si folositi-va de nisele deja existente. 
Optati pentru paturi fara tablie la picioare si alegeti o tablie inalta pentru cap. 

32073015_1433456106809640_1910692244021575680_n


O idee foarte buna este cea din imaginea de mai sus. Practic, in jurul ferestrei s-a amenajat un birou si biblioteca mare. Spatiile de depozitare au crescut considerabil in acest fel. 

Sursa: Titirez.ro







marți, 3 iulie 2018

4 idei deosebite pentru amenajarea locuintei tale

Fiecare cameră din casa ta are specificul ei, iar acest lucru trebuie să se reflecte atât în culorile în care vopsești pereții, cât și în designul mobilierului. Din fericire, domeniul designului interior e unul foarte dinamic, cu tendințe care se schimbă des, generând mereu noi idei de decor și amenajare a diferitelor camere din casă. În consecință, ai o paletă largă de opțiuni la dispoziția ta:

Balconul
Balconul este un spațiu rareori valorificat de proprietarii de apartamente, însă asta este o greșeală. Chiar și cele mai mici balcoane se pot transforma în colțuri de relaxare, unde poți să servești o cafea la aer sau doar să petreci puțin timp la soare. Cu siguranță ai multe idei pentru amenajarea balconului, dar înainte de a le pune în practică, măsoară cu atenție spațiul din balcon și asigură-te că ai suficient spațiu pentru tot ce vrei să faci. Nu vrei ca balconul tău să devină prea aglomerat.
Amenajarea balconului
O variantă deosebită pentru amenajarea balconului este cu ajutorul vegetației. Dacă iubești natura, poți să o aduci mai aproape de tine; spațiul din balcon se poate transforma într-un refugiu de verdeață, pentru tine și familia ta. Poți transforma pereții balconului în grădini verticale cu ajutorul unor rafturi de lemn sau de metal, pe care să așezi ghivece de flori.
De asemenea, poți adăuga decorului ghivece suspendate și ghivece de perete, lucru care îți va economisi mult spațiu pe podea, unde poți așeza o măsuță și 2 scaune mici. Astfel vei putea bea cafeaua în propria ta grădină, chiar și în mijlocul orașului.


Livingul
Livingul casei tale e locul unde primești toți musafirii tăi. Este un spațiu foarte important, care ar trebui să reflecte personalitatea și gusturile tale, dar în același timp să fie comod și primitor pentru vizitatori. Dacă vrei un decor modern, dar în același timp, ieșit din comun, optează pentru o temă nautică. Acest tip de design îmbină culorile alb și albastru cu nuanțe de gri și diferite elemente decorative nautice, pentru a crea un efect cromatic foarte plăcut, dar și foarte diferit.
Dacă vrei o ambianță mai relaxată, orientată mai degrabă către confort, optează pentru mobilier din lemn natural, cu tapițerie de culoare gri și pereți albi, în nuanțe complementare cu mobilierul. Piesa centrală a decorului va fi canapeaua, pe care o poți decora cu câteva perne de culori diferite, pentru puțin contrast.
Image result for living room
Dacă vrei o ambianță mai relaxată, orientată mai degrabă către confort, optează pentru mobilier din lemn natural, cu tapițerie de culoare gri și pereți albi, în nuanțe complementare cu mobilierul. Piesa centrală a decorului va fi canapeaua, pe care o poți decora cu câteva perne de culori diferite, pentru puțin contrast.

Bucătăria
Oamenii petrec foarte mult timp în bucătărie, așa că e foarte important ca decorul acesteia să fie pe gustul tău, dar și să te poți mișca cât mai ușor în interior când gătești. Pentru un decor modern, optează pentru nuanțe de alb și electrocasnice din inox, dar nu te opri aici. Câteva pete de culoare, precum niște taburete și o lustră de culoare roșie sau verde vor face un contrast puternic cu restul camerei și vei obține un efect cromatic original.
Image result for bucatarie alba
Alternativ, poți încerca un design vintage, cu elemente de decor specifice, la care se va potrivi foarte bine o piesă decorativă centrală, care să iasă în evidență. Aceasta poate fi un afiș mare sau un raft de lemn, cu spații pentru condimente, pe care îl poți așeza pe unul din pereții liberi. Totodată, ar trebui să adaugi și câteva piese de mobilier în ton cu designul camerei, precum o masă, niște taburete sau chiar o insulă din lemn.

Dormitorul
Cuvântul de ordine în decorul dormitorului tău ar trebui să fie confortul. Dormitorul e camera în care vii să te odihnești și să te relaxezi, iar decorul camerei ar trebui să reflecte acest lucru. Pentru asta, poți opta pentru un dormitor monocromatic, în care mobilierul să aibă același nuanțe cu pereții sau covoarele din cameră.
Related image
Conform Elle Decor, un dormitor monocromatic te ajută să obții un spațiu mai deschis și mai aerisit, în care să te poți destinde ușor atunci când mergi să te odihnești. Cea mai des folosită culoare în dormitoarele monocromatice este albul, pentru că este o culoare neutră, care nu obosește ochii. Asta nu înseamnă însă că nu poți opta și pentru alte nuanțe precum albastru sau chiar maro, dacă vrei un dormitor cu un stil mai tradițional.

Sursa: Avantaje.ro