marți, 28 februarie 2017

Pretul locuintelor incepand cu 1 martie

Vine primăvara, vin și noile măsuri ale Guvernului. Executivul condus de Sorin Grindeanu se pregătește să elimine TVA-ul pentru achiziţiile de locuințe începând cu 1 martie. Această măsură apare și în programul de guvernare a coaliției de la putere. 



Chiar dacă această eliminare a fost incertă din cauza bugetului adoptat destul de târziu, surse din Guvern spun că măsura va fi adoptată.

De reținut, Taxa pe Valoarea Adăugată va fi eliminată numai pentru imobilele cu o valoare de sub 100.000 Euro.

În acest moment, TVA-ul de 5% se aplică pentru prima achiziție a unei locuințe, pentru o a doua achiziție TVA-ul urcă la 19%. Prin eliminarea acestei taxe, guvernul vrea să susțină piața imobiliară autohtonă.

După un calcul simplu, un apartament de 80.000 de euro - TVA inclus, ar costa de la începutul lunii martie 76.000 de euro.

Chiar dacă mulți se așteaptă ca prețurile să scadă din primăvară după eliminarea TVA-ului, lucrurile nu vor sta chiar așa. Mai mulți dezvoltatori spun că vor păstra prețul actual, cel care include și taxa pe valoarea adăugată. Practic, aceștia vor avea un profit mai mare de pe urma tranzacțiilor imobiliare iar clienții nu vor simți nicio ieftinire.

Pe de altă parte, un sondaj al Băncii Naționale a României în rândul insituțiilor financiare spune că prețul imobilelor rezidențiale au crescut semnificativ în ultimul trimestru din 2016, alături de cererea pentru creditele ipotecare. Băncile participante la sondaj nu cred că ne îndreptăm spre o bulă imobiliară, atât timp cât cererea pentru locuințe este în creștere.



Sursa: dezvoltatorimobiliar.ro

marți, 21 februarie 2017

BCR da startul la cereri Prima Casa 2017



Vești bune pentru cei care vor să-și achiziționeze o locuință prin programul Prima Casă. Chiar dacă plafonul pentru 2017 nu a fost încă stabilit, Banca Comercială Română – BCR a decis ca începând de astăzi să primească cereri noi pentru creditele de tip Prima Casă. 



”Deoarece clienții și partenerii interesați de continuarea programului Prima Casă au adresat întrebări și își doresc depunerea cererilor de credit, astfel încât să avanseze cu analiza chiar dacă plafonul aferent anului 2017 nu a fost încă alocat, începând de astăzi se pot introduce cereri noi de credit de tip Prima Casă anterior găsirii urmând ca prezentarea documentelor de proprietate și continuarea fluxului să fie realizate ulterior 20 Martie 2017”, se arată într-o informare transmisă de BCR.

De reținut, în cazul locuințelor care la data depunerii cererii de credit la bancă au peste 5 ani de la terminarea lucrărilor de construcții, procentul de garantare va fi de 40%. Pentru locuințele mai noi de 5 ani, procentul de garantare va fi de 50%.

Vă reamintim, Guvernul anunța la finalul lunii ianuarie un plafon de 2.5 miliarde de lei, cu aproximativ 440 de milioane de lei mai puțin ca în 2016, potrivit unui proiect de hotărâre publicat de Ministerul Finanțelor Publice, aflat în dezbatere publică. Cu noua suplimentare, adică banii rămași de anul trecut, plafonul din acest an pentru Prima Casă va ajunge la 2,7 miliarde de lei. Proiectul de hotărâre nu a fost încă adoptat.

miercuri, 15 februarie 2017

Care sunt actele necesare pentru vanzarea unui imobil?

Doresti sa vinzi un apartament?

Actelor trebuie sa le acorzi maxima importanta! Asigura-te ca toate actele sunt in regula deoarece poti ajunge in situatia de a pierde o oferta foarte buna daca aceste aspecte nu sunt puse la punct. Pentru incheierea cu succes a unei tranzactii vei avea nevoie de urmatoarele acte:

joi, 9 februarie 2017

Pop - Up House - casa care se construieste in 4 zile si nu are nevoie de incalzire

Cine nu si-ar dori o casa care sa poata fi construita in mai putin de o saptamana, sa fie frumoasa si moderna si sa nu consume mai nimic iarna? Stim cu totii cat de usturatoare pot fi facturile de incalzire in aceasta perioada a anului.

Ei bine, aceasta casa nu mai este doar o fantezie, ci exista cu adevarat si a fost inventata de arhitectii francezi de la Multipod Studio. Aceasta poarta numele Pop-Up House si este o constructie usoara, moderna si, ce e mai important, pasiva, adica consuma foarte putina energie termica pentru incalzirea interiorului. Cum e posibil asa ceva? Afla in continuare.



miercuri, 8 februarie 2017

Piata imobiliara in 2017: Creste interesul strainilor - Romania considerata o tara sigura



Anul 2017 va aduce o piata imobiliara in crestere, stabila, cu jucatori experimentati si mai precauti in gestionarea riscului, Romania fiind o piata foarte atractiva pentru investitori, conform unei analize realizata Regatta Real Estate.

"2017 este un an promitator, pe fondul interesului pentru Romania din ce in ce mai ridicat, in contextul evenimentelor geopolitice din Europa. Romania este o tara sigura si acesta este un criteriu foarte important pentru investitorii straini", spune Eduard Uzunov, presedintele companiei imobiliare, citat de Agerpres.

Acesta apreciaza ca numarul strainilor care se stabilesc in Romania este in crestere, ca si al celor care viziteaza periodic tara pentru intalniri de afaceri, insa ei nu sunt interesati sa inchirieze proprietati foarte scumpe, ci de nivel mediu.
In tendintele ultimelor luni se remarca un interes ridicat al investitorilor pentru terenuri situate in zona Theodor Pallady (unde IKEA va deschide al doilea magazin in 2018), dar si in zona Timpuri Noi (unde IKEA dezvolta un proiect de birouri).

"Se vede o preferinta a dezvoltatorilor si investitorilor pentru terenuri si proiecte in zone unde sunt proiecte-ancora. De asemenea, interesul pentru vilele istorice este in crestere", spune Eduard Uzunov.


vineri, 3 februarie 2017

Standard de viata ridicat in inima verde a Iasului

     Mandria proprietatii este, poate, motivul principal pentru care romanii isi achizitioneaza o locuinta; au mostenit-o de la rude, au analizat-o in literatura, visand in subconstient sa si-o insuseasca cand vine vremea. La baza – instinct de supravietuire ca, ulterior, sa devina o expresie a sigurantei zilei de maine. Mai precis, posibilitatea ca oricare roman sa detina o locuinta dupa o perioada aspra de rationalizare s-a transformat intr-un barometru de masurare a reusitei in viata.